Massagolv- Epoxi, akryl, polyuretan eller cementmassa

Vi är experter på massagolv

Massagolv är ett samlingsnamn för fogfria golv som är kända för sin sömlösa och jämnt fördelade yta, vilket gör dem till ett populärt val för en rad olika typer av miljöer och användningsområden. Ofta används epoxi, akryl ellerpolyuretan för att lägga golven. Golvet blir helt utan skarvar vilket gör dem både hållbara, motståndskraftiga och anpassningsbara.

Vi på Inhab är experter på massagolv, med över 30 år i branschen. När det kommer till fogfria golvbeläggningar ser vi oss som en av de främsta golvläggarna i regionen. Vi säger det inte lättvindigt. Vi lutar oss mot hundratals framgångsrikt genomförda projekt och lyckade samarbeten. Förtroendet det innebär att våra kunder fortsätter välja oss, år efter år, ser vi som ett kvitto.

 

Därför ska du välja ett massagolv

 

Hållbara: En av de främsta fördelarna med ett massagolv är dess exceptionella hållbarhet och motståndskraft mot slitage och kemikalier. Detta gör det perfekt för högtrafikerade utrymmen såsom fabriker, sjukhus, lager, p-hus och kommersiella kök.

Lättstädade: Massagolvens sömlösa konstruktion tar bort fogar och skarvar helt och hållet ur ekvationen. Genom att välja en blank yta minskar risken ytterligare för smuts- och bakterieansamling och gör det enkelt att rengöra och underhålla.

Anpassningsbara: Massagolvets utseende och funktion kan anpassas i princip hur du vill. Här sätter fantasin gränserna. Det går att anpassa massagolvet helt efter verksamheten, med halkskydd för bättre fäste eller blankt för ett mer lättstädat golv. Det går dessutom att ge golvet en speciell struktur med allt från glitter och färgade sektioner till geometriska figurer.

 

6 fördelar med massagolv:

  • God nötningstålighet
  • Hög UV-stabilitet
  • God kemikalieresistens
  • Kan väljas blankt eller matt
  • God städbarhet
  • Stort färgurval

 

Intresserad av en offert?

Lämna namn och nummer så tar någon av våra experter kontakt med dig så fort vi kan.



Anpassa golvet efter verksamheten

Massagolv kan användas i både kommersiella och industriella miljöer. Vi väljer metod utefter de förutsättningar och krav som finns för verksamheten och skapar ett slitstarkt golv som är helt fogfritt och som passar i miljöer med höga krav på hållbarhet.

Innan du bestämmer dig för vilket massagolv som passar din verksamhet är det klokt att gå igenom hur golvet kommer användas och vad det kommer utsättas för.

Vi hjälper dig att få ett massagolv som uppfyller de krav du sätter. Genom att berätta för oss var och hur golvet kommer användas kan vi guida dig rätt.

Användningsområde och belastning

Först och främst bör du överväga vilket användningsområde golvet kommer att ha och den typ av belastning det kommer att utsättas för. Är det för en industriell anläggning, ett kommersiellt kök eller ett sjukhus? Att förstå belastningen hjälper oss att välja rätt material och tjocklek för att säkerställa hållbarhet och prestanda.

Krav på hygien och rengöring

Om du behöver ett golv med höga hygienkrav, som i en livsmedelsanläggning eller en vårdanläggning, är det viktigt att välja ett massagolv som är lätt att rengöra och underhålla. Genom att välja en blankare yta på massagolvet blir städningen betydligt lättare.

Kemisk resistens

Om din verksamhet involverar användning av kemikalier eller frätande vätskor är det viktigt att välja ett massagolv som är motståndskraftigt mot dessa ämnen. Berätta för oss vilka specifika krav du har så säkerställer vi att golvet kan hantera den kemiska exponeringen det kommer att möta.

 

Vanliga användningsområden för massagolv:

  • Industri och lager
  • Parkeringshus
  • Utomhusmiljöer
  • Livsmedelsindustri
  • Kemi och renzon
  • Offentlig miljö

Så läggs ett massagolv

Industrigolv skikt

Att lägga massagolv är ett hantverk. Ingenting kan ersätta den yrkesskicklighet som krävs av golvläggare för att kunna skapa ett sömlöst och fogfritt massagolv. Vi är glada över att ha skickliga och kompetenta medarbetare hos oss som har arbetat här under många år. Flera av dem i årtionden.

För att lägga ett massagolv krävs lika delar noggrannhet som tålamod. Under förarbetet inspekteras och behandlas underlaget. Om det är betong eller avjämningsmassa behöver draghållfastheten kontrolleras för att garantera att golvet kan fästa ordentligt. Med en primerbehandling ser vi till att förbättra vidhäftningsförmågan ytterligare.

Att sedan lägga själva golvet kräver att man för hand applicerar och jämnar ut golvmassan med olika verktyg. Våra golvläggare ser till att hela golvytan blir plan eller med önskvärd lutning där det behövs. Speciell omsorg läggs i miljöer där golvet kommer utsättas för vattenflöden, så att golvets lutning gör det möjligt för vatten att rinna undan.

 

Om Inhab

Inhab Golv är golvexperter med ett kvalitativt och långsiktigt tänk. Det tänket avspeglar sig såväl i våra långa kundrelationer som i produkterna som används för att skapa massagolv som håller länge.

Över 30 års erfarenhet gör oss på Inhab Golv till en av de främsta golvläggarna inom fogfria golvbeläggningar och industrigolv inom regionen. Den stora maskinparken och kompetenta personalen gör att Inhab Golv kan ta sig an projekt i alla storlekar.

 

Vår expert: Daniel Nyberg

Daniel Nyberg har jobbat på Inhab sedan 2001 och har lång erfarenhet av att samverka med kunder och projekt där massagolv ska läggas. Idag jobbar han med försäljning och projektledning och vägleder våra kunder under hela processen för att säkerställa kvalitet och resultat.

Kontakta Daniel direkt får att få råd och expertis inom allt som rör massagolv.

Frågor och svar om massagolv

Här har vi samlat ett antal frågor som vi på Inhab ofta får i samband med att massagolv ska läggas. De handlar om alltifrån tålighet och underhåll till estetik och miljö. Tveka inte att kontakta oss om du har en specifik fråga om massagolv som du inte hittar svaret på här.

 

Vilket typ av massagolv bör jag använda?

Det beror helt på var golvet ska ligga, vilken typ av verksamhet som kommer att använda golvet samt vilken belastning som golvet kommer utsättas för. I våta utrymmen så som storkök är det till exempel vanligt att lägga ett epoxigolv med halkskydd för att uppnå högre funktionalitet.

 

Hur tåligt är ett massagolv?

I grunden är ett massagolv väldigt tåligt och tåligheten kan dessutom anpassas. Normalt läggs massagolv med en tjocklek på mellan 2 och 4 millimeter. Ju tjockare du lägger desto tåligare blir golvet.

 

Är det lätt att laga ett massagolv?

Ja, det är lätt att laga ett skadat massagolv. Man sågar upp den skadade delen av golvet och lägger i ny massa. Ytan blir tålig och får samma funktion som det övriga golvet, även om färgen kan skifta något mellan originalet och lagningen.

 

Syns det om man har lagat ett massagolv?

Ja, man ser lagningen.

 

Hur långt efter att det är lagt kan man beträda golvet?

Normalt kan man beträda golvet inom ett dygn och utsätta det för större belastning efter 7 dygn – i normala temperaturförhållande, cirka 20 grader.

 

Hur täcker man in golvet för att skydda det vid byggnation?

Vanligtvis täcker man in golvet med täckpapp och skivor.

 

När kan man täcka in golvet?

Beroende på belastning kan man täcka och gå på golvet efter 1 dygn, skall man köra med tex skylift måste man vänta 2 dygn. Varje golv är unikt då temperatur påverkar härdningsprocessen i golvet. Vi rekommenderar att du alltid kontaktar oss innan du täcker in golvet.

 

Hur tjockt är ett massagolv?

Normalt är tjockleken på ett massagolv mellan 2 och 4 millimeter

 

Brunnar – Hur sätter jag brunnen i förhållande till massagolvet (höjd etc.)?

För att vätska ska kunna rinna ned i brunnen måste brunnen vara anpassad till massagolv och får inte ligga högre än golvet. Det är alltid viktigt att ta hänsyn till fallutningar som kan vara föreskrivna i projektet.

 

Vilka kulörer på massagolv finns det?

Ett massagolv går att bryta i nästan hela RAL-skalan. Dock finns begränsningar vid läggning av färgsandsgolv, då sanden är golvets färg/kulör.

 

Drift och underhåll – Hur får jag mitt massagolv att hålla länge?

För att massagolvet ska hålla så länge som möjligt krävs regelbunden städning, gärna med skurmaskin, för att hålla borta grus och smuts från ytan. Fördelaktigt är om man har en entrématta som fångar upp grus och vatten, på så sätt minskar mängden partiklar som dras in i lokalen och över tid kan slita på golvet.

Vi rekommenderar alla kunder att ha årlig översyn för att minska risken att småskador växer och blir större. Det finns särskilda städanvisningar till massagolv, kontakta oss så hjälper vi er.

 

Hur ska man skydda sig när massagolvet läggs?

Vi använder professionella masker och skyddskläder vid behov. Vår personal har härdplastutbildning och går på regelbundna kontroller enligt lagkrav.

 

Finns det miljövänliga massagolv?

Massagolvet ses som brännbart material när det ligger på plats och är uthärdat. Vid läggning blandas olika komponenter som i sig kan vara miljöfarliga. Vill man ha ett miljövänligare golv, kan cementbaserade massagolv vara ett alternativ, som också är accepterat i Byggvarubedömningen.

 

Har du fler frågor om våra golv eller tjänster?

Kontakta oss direkt så hjälper vi dig.

Telefon: 0704-41 46 95

E-post: daniel@inhab.se