Betonggolv

Läs mer om betonggolv

Betong består av bergmaterial och ballast sammanbundet av cementpasta. För att kvalitetssäkra betongen tittar man på hur porös den är. Härdad betong består till viss del av hålrum och ju högre kvalitet på betongen desto mindre hålrum. Det är ett av våra mest hållbara material och har en lång livslängd.

Det går inte att bränna betong och den börjar inte brytas ner förrän vid ca 300 grader celsius, vilket en vanlig brand oftast inte kommer upp i. Betongen som material kan inte mögla och tål både fukt, värme och kyla. Detta gör att underhållskostnaderna för ett betonggolv kan hållas låga. Eftersom betongen endast består av naturmaterial går 100% att återanvända.

Trots sin höga hållfasthet och långa livslängd så behöver ett betonggolv ibland underhållas, repareras och renoveras. Betonggolvet utsätts ofta för allt från mekaniskt slitage till tung belastning och kemikalier. I betongen pågår dessutom ständigt karbonatisering då ämnen tränger ner i betongen och orsakar armeringskorrosion vilket kan leda till sprickbildning.

Vi har flera olika metoder och system för betongrenovering av allt från mindre ytor till större renoveringar. För att öka livslängden på betonggolven kan vi dessutom ta fram förslag på förebyggande åtgärder.

 

Intresserad av en offert?

Lämna namn och nummer så tar någon av våra experter kontakt med dig så fort vi kan. 

Vi hjälper er med betonggolv

Vi på Inhab har snart 30 års erfarenhet som golvläggare och har under den tiden byggt på oss stor kunskap och erfarenhet. Genom välutbildad personal, en gedigen maskinpark och en välutvecklad arbetsprocess arbetar vi strukturerat för att möta och uppfylla våra kunders alla golv-behov. Vi har stor kunskap om betonggolv och vill alltid hålla en hög servicenivå.

Oavsett om ni behöver renovera ett befintligt betonggolv eller funderar på att använda betongen som golvlösning i en ny fastighet så finns vi där för rådgivning och genomförande. Vi slipar och förädlar betonggolv som anpassas helt efter verksamheten. Resultatet är snygga, slitstarka och funktionella betonggolv som håller länge.

För att kunna skapa de absolut bästa förutsättningarna i arbetet investerar vi kontinuerligt i vår maskinpark. Med rätt maskiner och utrustning skapar vi inte bara en bra slutprodukt utan också en bättre arbetsmiljö, fri från damm. När vi slipar betonggolvet använder vi ett pålitligt dammsugningssystem. Förutom hälsovinsten, blir också utförandet mer effektivt och minskar efterarbetet.

Vi vill ha konkurrenskraftiga priser och strävar efter hållbara samarbeten där kunden vill komma tillbaka till oss även inför nästa projekt. Vi försöker alltid jobba lösningsorienterat och lyssna på våra kunders önskemål och behov för betonggolv.