Betonggolv - tåliga golv gjorda av naturmaterial.

Läs mer om betonggolv

Betong består av bergmaterial och ballast som är sammanbundet av cementpasta. För att kvalitetssäkra betongen tittar man på hur porös den är.

Härdad betong består till viss del av hålrum och ju högre kvalitet på betongen, desto mindre hålrum finns det. Härdad betong är ett av våra mest hållbara material och har en lång livslängd.

Det går inte att bränna betong och den börjar inte brytas ner förrän vid ca 300 grader celsius.
Det kommer oftast inte en vanlig brand upp i.

Betongen som material, kan inte mögla utan tål både fukt, värme och kyla. Detta gör att underhållskostnaderna för ett betonggolv kan hållas låga och det är kostnadseffektivt att använda betong.
Eftersom betongen endast består av naturmaterial går 100% av betongen att återanvända.

Slipade och polerade betonggolv är både estetiskt tilltalande och betonggolven innebär ofta en längre hållbarhet, vilket gör det kostnadseffektivt.
När man slipar ner golven gör man det steg för steg. Detta för att få fram golvets bästa egenskaper och för att få den yta som man önskar.

Efter att man avlägsnat ca 2 mm av betongen, poleras den med plastsegment. Detta för att få en finare yta och ett mer tilltalande golv.
Mellan slipstegen applicerar man ett vattenglas för att ytterligare stärka betongens yta.

När man fått ytan som man vill, applicerar man polish för att ge golvet ett stärkande och skyddande skikt, som ger en blank men halkfri yta. HTC Superfloor är ett miljövänligt alternativ eftersom att golvet slipas med hjälp av diamantslipning och vatten.
Det gör metoden helt kemikaliefri, om man bortser från eventuella ytskikt. Läs mer under fliken HTC Superfloor.

Trots sin höga hållfasthet och långa livslängd så behöver ett betonggolv ibland underhållas, repareras och renoveras.
Betonggolvet utsätts ofta för allt från mekaniskt slitage, till tung belastning och kemikalier.

I betongen pågår dessutom ständigt karbonatisering då ämnen tränger ner i betongen och orsakar armeringskorrosion vilket kan leda till sprickbildning.

Inhab har flera olika metoder och system för betongrenovering av allt från mindre ytor till större renoveringar. För att öka livslängden på betonggolven kan Inhab dessutom ta fram förslag på förebyggande åtgärder.

 

Intresserad av en offert?

Lämna namn och nummer så tar någon av våra experter kontakt med dig så fort vi kan. 

Vi hjälper er med betonggolv

Inhab Golv har närmare 30 års erfarenhet som golvläggare och har under den tiden byggt på sig stor kunskap och erfarenhet.
Genom att arbeta med välutbildade personal, en gedigen maskinpark och en välutvecklad arbetsprocess, arbetar Inhab strukturerat för att möta och uppfylla alla våra kunders golv-behov.
Inhab Golv har stor kunskap om betonggolv och håller alltid en hög servicenivå när arbete utförs.

Behöver ni renovera ett befintligt betonggolv? Eller funderar ni på att använda betongen som golvlösning i en ny fastighet?
Oavsett hur era önskemål ser ut så finns Inhab Golv tillgängliga för rådgivning och genomförande.
Slipning eller förädling av betonggolven anpassas helt efter verksamheten.

Resultatet är snygga, slitstarka och funktionella betonggolv med lång hållbarhet.

För att kunna skapa de absolut bästa förutsättningarna i arbetet, investeras kontinuerligt i maskinparken.
Genom att använda rätt maskiner och utrustning skapas inte bara en bra slutprodukt, utanen bättre arbetsmiljö, fri från damm.

När betonggolvet slipas används alltid ett pålitligt dammsugningssystem. Förutom hälsomedvetenhet, blir utförandet mer effektivt och minskar också efterarbetet.

Inhab Golv arbetar för konkurrenskraftiga priser och strävar efter hållbara samarbeten där du som kund ser oss som det självklara valet, även inför nästa projekt. Inhab Golv arbetar alltid för att vara så lösningsorienterade som möjligt och att vara lyhörda på kundernas önskemål och behov för betonggolv