Slipa betonggolv - för en jämnare yta

SLIPA BETONGGOLV

Ett golv ska både vara undershållsvänligt och slitstarkt, men framförallt är det viktigt att det som förflyttas över golvet inte skadas. Det gäller gods, maskiner och människor. Om golvet är slätt innebär det i förlängningen en bättre arbetsmiljö där exempelvis truckförare utsätts för mindre vibrationer. Det slipade golvet blir också lätt att underhålla och ger ifrån sig minimalt med damm.

I ett gjutet betonggolv ligger det starkaste materialet – stenballasten – underst, och den övre ytan består mest av cement. Genom att slipa och polera sig nedåt enligt HTC Superfloor-processen, exponeras mer ballast och golvet blir starkare.

Maskin för betongslipning

Miljömässigt bra val

HTC Superfloor innebär ett minimum av kemikalier. Lägg därtill att betonggolvet redan finns på plats och inga onödiga transporter eller rivningar tillkommer. Maskinerna som används vid slipningen har effektiv dammhantering vilket innebär att de delar av verksamheten inte berörs och kan fortgå som vanligt. Sammantaget innebär betongslipning en mindre miljöpåverkan.

 

Så går det till

Inhab Golv utför slipning av betonggolv i olika nivåer – allt från enklare slipning och polering av betonggolvet, till en mer omfattande behandling som hjälper till att ta fram golvets bästa egenskaper avseende funktionalitet och estetik.

Vi startar projektet genom att slipa bort eventuella beläggningar, därefter slipas ytan och kanterna till så mycket ballast exponerats som önskas. Produkter i systemet appliceras och varvas med slipning av golvet med finare och finare slipteknik i flera olika slipsteg. På så sätt kan vi uppnå det resultat och den finish som passar kundens önskemål.

 

Intresserad av en offert?

Lämna namn och nummer så tar någon av våra experter kontakt med dig så fort vi kan. 

Slipmaskiner i alla storlekar

Med hjälp av Inhabs golvslipmaskiner, som kommer i olika storlekar, kan projekt av olika storlekar hanteras. Vi har allt från mindre kantslipar, till vår stora HTC 1500 med en slipbredd
på hela 1,4 meter. Till de olika maskinerna används även olika typer av diamantverktyg som anpassas efter underlaget som ska slipas.

 

För en förbättrad arbetsmiljö och mindre efterarbete, är vi noga med valet av dammsugningssystem. Inhab Golv använder bland annat ett av marknadens bästa system från HTC, för att slipa betonggolv.

 

Att slipa betonggolv är ett hantverk som kräver mycket träning och lång erfarenhet. Därför utbildar vi oss regelbundet för att bibehålla en hög kvalitetsnivå när tjänsterna utförs. Vi är också certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt SVEFF avseende kvalitet och arbetsmiljö och Husqvarna Superfloor.

 

Läs mer om HTC Hyperfloor här

Fördelar med slipade betonggolv

  • Slipade betonggolv har låg miljöpåverkan
  • Det är en ekonomisk metod
  • Uppfyller krav på ESD-golv
  • Nästintill vibrationsfritt
  • Att slipa betonggolv skapar ett lättstädat golv

Användningsområden

  • Industrigolv
  • Slipa betonggolv i offentliga miljöer
  • Publika miljöer