HTC Superfloor - Blankt golv med hjälp av diamantslipning

HTC Superfloor

För att förädla ett betonggolv med HTC Superfloor-metoden slipar man bort det översta lagret av betongen tills man kommer ner till ballasten. Metoden innebär att betonghuden slipas bort och den underliggande ballasten kommer fram. Eftersom betonghuden mest består av cement, gör ballasten som är hårdare, att golvet på detta sättet får en längre hållbarhet.

Betongen slipas ned i flera steg för att nå önskade egenskaper. HTC Superfloor finns i fyra olika varianter.

  • HTC Superfloor Bronze
  • HTC Superfloor Silver
  • HTC Superfloor Gold
  • HTC Superfloor Platinum.

När man kommit ner till ballasten och slipat klart, poleras golvet för att få en riktigt slät yta med HTC Superfloor. Man ska få en matt yta att bli glansig och blank, men dessutom halkfri. Ytan gör att betongen blir mer tilltalande.

Golvet går att få blankt med hjälp av diamantslipning och vatten, alltså helt kemikaliefritt om man bortser från eventuella ytskikt. När processen är klar får man ett exceptionellt jämnt golv, som ger väldigt låga vibrationer.

Ett betonggolv har mikroskopisk miljöpåverkan och HTC Superfloor kommer ge dig ett golv som är väldigt lätt att underhålla och gör golvet lättstädat. Den här metoden har funnits i årtionden och förfinats med tiden.

 

Polerad betong med HTC Superfloor-finish

Utseendet efter polering beror på hur betonggolvet framställdes en gång i tiden och hur mycket ballast som ska exponeras efter slipning. Det handlar om vilken cementfärg, ballasttyp och mängd som ursprungligen användes. Vill man ha HTC Superfloor i en nyproduktion finns det många olika valmöjligheter för utseendet.

 

Det finns flera fördelar med HTC Superfloor

Med tanke på slitstyrkan, livslängden, det ekonomiska perspektivet och ur ett miljövänligt perspektiv, är ett polerat betonggolv med HTC Superfloor-finish ett oslagbart val.
Utsläpp av växthusgaser är också i stort sett obefintligt när det kommer till polerad betong.

Eftersom golvets slitstyrka är nästintill helt obegränsad håller det länge och underhållskostnaderna hålls nere när man använder ett bra system för att polera. Ett golv

som blivit polerat på det här sättet är också antistatiskt och uppfyller krav på ESD-golv. Sin blanka yta till trots är HTC Superfloor-golv även väldigt halksäkert.

För att ett golv ska behålla sina egenskaper och förbli snyggt under lång tid krävs inte bara städning utan också regelbundet golvunderhåll. Städning och golvunderhåll säkerställer att smuts inte tränger ner i golvet.

Ytor med mycket slitage och där smuts, salt och slask dras in måste dessutom underhållas mer frekvent. Inhab Golv är experter på golvunderhåll och hjälper gärna till med information och råd kring underhåll för alla typer av industrigolv.

 

Intresserad av en offert?

Lämna namn och nummer så tar någon av våra experter kontakt med dig så fort vi kan. 

Mer om Inhab Golv

Med rätt maskiner och utrustning skapar Inhab Golv inte bara väl genomförda arbeten utan också en bättre arbetsmiljö, fri från damm. Med bland annat ett av marknadens bästa system från HTC jobbar Inhab Golv kontinuerligt för att förbättra arbetsmiljön.

Processer och utrustning ses regelbundet över för att leva upp till de krav som kunder och myndigheter ställer. Medarbetarna på Inhab Golv delar gärna med sig av sin golvkunskap i samband med golvläggning.

Med HTC Superfloor blir resultatet estetiska, slitstarka och funktionella betonggolv som håller länge.