Loftgångar

LOFTGÅNGAR MED LÅNGVARIGT HALKSYDD

En loftgång ligger utanpå huskroppen och är den vägen som leder till lägenheten. Det är också den huvudsakliga utrymningsvägen vid brand eller andra olyckor. Det innebär bland annat att loftgångar aldrig får blockeras, men också att golvet ska vara säkert att gå på i alla väder.

Eftersom många loftgångar består av betong behöver de ett effektivt skydd och kontinuerligt underhåll för att förhindra att vatten och koldioxid tränger in och orsakar skador i betongen. Betongen bryts ned av olika anledningar och tar man beslutet att renovera i ett tidigt stadie finns mycket pengar att spara.

 

Så här jobbar vi

Ecryl® Struktur är en fogfri akrylbaserad beläggning med långvarigt halkskydd och lämpar sig mycket bra för loftgångar. Golvbeläggningen är uppbyggd av akrylplast och infärgad sand och skikttjockleken är 4-6 mm. Ecryl® Struktur installeras snabbt och säkert även vid temperaturer under fryspunkten. Härdningstiden efter sista arbetsmomentet är cirka två timmar, vilket medför att golvet i loftgången ofta kan tas i bruk samma dag.

 

Orsaker till att betong bryts ned

 

• Korrosion

Korrosion är en elektrokemisk process som bildar rost. Om rosten ökar i volym gör den att betongen spricker och till slut lossnar. Upptäcker man att betongen börjar spricka bör man genast ta tag i problemet.

 

• Karbonatisering

Karbonatisering innebär att koldioxiden i luften tränger in i betongen och skapar en kemisk process tillsammans med kalciumhydroxiden som finns i den nygjutna betongen. PH-värdet sänks och betongen förlorar sitt naturliga skydd för armeringsjärnen. Karbonatiseringen i sig är inte farlig för betongen, det är först när det kommer fukt och syre in till armeringsjärnen där korrosion då kan påbörjas.

 

• Kloridangrepp

Klorider – eller salt – är en aggressiv nedbrytnings­process som startar korrosion på armeringsjärnen. Under vintern saltar man loftgångar och därför är det viktigt med ett bra skydd. Skyddas inte betongen mot salter kan nedbrytningsprocessen gå snabbt.

 

Intresserad av en offert?

Lämna namn och nummer så tar någon av våra experter kontakt med dig så fort vi kan. 

Mer om Inhab

Inhab Golv är experter på fogfria golvbeläggningar som tål hårt slitage under lång tid.

Inhab arbetar med högkvalitativa produkter och enligt en strukturerad arbetsprocess. Vi är certifierade enligt ISO 9001, ISO 14001 samt SVEFF avseende kvalitet och arbetsmiljö.

Våra kunder kan känna sig trygga med att arbetet alltid utförs på bästa sätt och inom utlovad tidsram. Vi strävar efter att vara transparenta och vi delar gärna med oss av vår golvkunskap.

Inhab Golv har utfört arbeten med loftgångar och balkonger för bostadsrättsföreningar med goda resultat. Välkommen att kontakta oss för hjälp med olika typer av golvbeläggningar för loftgångar.