”Alla måste hjälpas åt”

Möt vår golvläggare – Robin Jonsson!

Robin Jonsson har arbetat som golvläggare hos oss på Inhab sedan 2017. Efter att först ha utbildat sig för parkettgolv och mattor såg han en jobbannons från oss och valde att skola om sig.

Efter en lyckad jobbintervju kunde han börja direkt – och är väldigt nöjd med beslutet.

– Kollegorna här är bland det bästa med jobbet. Alla ställer upp och hjälper varandra. Sen är det mycket skämt och skoj runtomkring, vi är ett gött gäng, säger han.

Robin berättar att kunder ofta blir nyfikna när han och kollegorna kommer ut till ett jobb. En del tror att det bara handlar om att lägga en matta och blir chockade när processen drar i gång.

– Först och främst går vi igenom hela jobbet med kunden, spärrar av och pratar med alla runtomkring arbetsplatsen om vad som kommer att hända. När vi lägger epoxigolv är det viktigt att kontrollera så att folk inte är allergiska, till exempel.

På Inhab gör vi alla typer av golvarbeten. Från epoxi och komfortgolv till slipning och polering av betonggolv. Det ser Robin som ett stort plus.

– Det är det som är roligt, att inget golv är det andra likt. Det blir en väldig variation för oss som golvläggare.

Utanför jobbet beskriver Robin tillvaron som ”full rulle” från att han går upp på morgonen till att han lägger sig på kvällen. Med en 3-åring och en 7-åring hemma är det lätt att förstå.