Thomas har upplevt utvecklingen på nära håll

Möt vår golvläggare – Thomas Losenegger!

Thomas Losenegger vet hur man lägger golv. Med snart 30 år hos på Inhab har han erfarenhet i överflöd.

Resan på Inhab började som ett extraknäck på mitten av 90-talet. Den då 18-åriga Thomas jobbade halvårsvis som golvläggare hos oss – och halvårsvis som dykarguide i Filippinerna.

– När jag kom hem till Sverige hade jag alltid jobb. Sen har jag trivts väldigt bra och har inte direkt någon jätteutbildning i övrigt. Stämningen bland kollegorna är bra och jag tror att de allra flesta trivs väldigt bra här, säger han.

Med tiden blev deltiden heltid. Genom åren har Thomas jobbat med alla typer av golv man kan tänka sig. Alltifrån epoxibeläggningar och slipningar till flytspackel och lackning. Allt beror på vilken miljö golvet ska läggas i.

Som golvläggare har Thomas också fått uppleva stora förändringar, både i bolaget och i branschen.

– Det har blivit jättestor skillnad, framför allt kring regler hur man får jobba. Det är ett helt annat säkerhetstänk nu, med masker och allt annat. Jag trivdes väldigt bra redan innan, men jag tycker att det är kanon nu.

Utanför jobbet är chansen stor att du stöter på Thomas i löpspåret, simbassängen eller på cykeln. Som triathlet går mycket av fritiden åt till träning.

– Nu går det lättare att kombinera träningen med jobbet, jämfört med när vi var en mycket mindre firma. Nu är vi så många golvläggare att alla kan turas om att jobba och täcka upp för varandra.