Frölunda Torg

Slitstarkt golv blir starkare

 

15 minuter utanför centrala Göteborg ligger köpcentrat Frölunda Torg som när det invigdes 1966 var Nordens största med en yta på 45 000 kvm och ett 40-tal butiker. Under åren har Frölunda Torg byggts till och om och idag finns fler än 200 butiker och totalytan är 75 000 kvm.

 

I offentliga miljöer ställs höga krav på hållbarhet men också på design. På Frölunda Torg ligger Terrazzogolv som är väldigt tåligt mot slitage och här har Inhab Golv precis avslutat ett omfattande underhållsarbete av 1500 kvm golv.

 

– Fördelarna med ett Tarrazzogolv är många. Det är ett hårt och extremt slitstarkt cementbaserat golv med naturstensmaterial. Men precis som de flesta golv behövs underhåll och på Frölunda Torg har vi utfört periodiskt underhåll av golven, berättar Daniel Nyberg på Inhab Golv.

Gamla golv eller helt nylagda har en tendens att suga vatten. Därför är det viktigt att man underhåller och behandlar på rätt sätt för att få ett lättstädat golv med en djup lyster.

– Vi har diamantslipat golvet i fyra steg där vi polerar och använder vattenglas som fungerar som en sealer. Om man underhåller golvet på detta sätt får du ett mer lättstädat golv som i sin tur innebär en lägre kostnad för det löpande underhållet. Dessutom får golvet en ökad livslängd. Vi utförde jobbet under fem dagar på tider som inte störde butiker och kunder, säger Daniel.