Så har Inhab bidragit till Clarion Hotell Draken

Runt 2 000 kvadratmeter. Så stor yta har Inhab ansvarat för att lägga massagolv i Clarion Hotell Drakens storkök, restauranger och barer. Ett projekt som präglats av professionalism och optimala förutsättningar.

Ingen göteborgare har kunnat undgå Clarion Hotell Draken. Med 33 våningar, placerad intill Järntorget, har byggnaden blivit ett nytt inslag i stadssilhuetten. I princip vart man än befinner sig i Göteborg går den höga byggnaden att se med blotta ögat.

Inhab har bidragit till bygget genom att lägga uppskattningsvis 2 000 kvadratmeter massagolv i byggnaden. Golvtypen är uppströade epoxigolv och har lagts i storkök, restaurang och barer samt ett fläktrum.

– Draken har blivit lite av ett landmärke i Göteborg och vi är stolta över att ha varit med att uppföra byggnaden, säger Jens Johansson, golvtekniker på Inhab Golv.
 

Optimala förutsättningar

K21 har haft huvudansvaret för bygget och Jens Johansson lyfter att samarbetet mellan samtliga underentreprenörer och K21 har flutit på anmärkningsvärt bra. Med introduktionskurser i säkerhet, materialavlämning och tydlig information om vilka språk och kompetenser varje enskild person på bygget besitter blev processen mer eller mindre smärtfri.

Med rätt förutsättningar blir projekten bättre.

– Vi blev tilldelade ett visst antal ytor med olika startdatum som vara enkla att förhålla oss till. Allt var undanstädat, vi kunde spärra av ytorna omkring oss på ett noggrant sätt under tiden vi lade golven och vi kunde ta in och ut material utan att tredje man behövde vara i närheten, säger Jens.

I detta projekt har Inhab även tagit ytterligare kliv för att minska den totala miljöpåverkan. Tack vare bra rutiner och processer för leveranser av material har vi kunnat använda oss av stora fat i stället för burkar – vilket i sin tur har lett till betydligt färre transporter till och från bygget.

– Det har bidragit till en mindre miljöpåverkan, både för oss och för projektet som helhet.

Clarion Hotell Draken öppnade för allmänheten i oktober 2023. Efter ett halvårs arbete med byggnaden fick Jens chansen att besöka hotellet som gäst – en upplevelse han uppskattade.

– Jag tycker att hotellet är jättefint! Man tänker ofta på golven man lagt och kollar över hur de ser ut när allt är färdigt. Jag är ofta stolt över det jag har gjort – det gäller speciellt i sådana här större projekt, säger han.