Zamenhof

restaurangkoncept med slitstarkt golv

 

Våren 2018 öppnade ett helt nytt restaurangkoncept i Göteborg. På 1200 kvadratmeter blandas asiatiska poke bowls, musik, arkadspel och yogaklasser under namnet Zamenhof. Tanken är att locka gäster från morgon till kväll.

 

Zamenhof erbjuder tre restauranger; Café Gazette, May Day och The Silver Lining. De olika restaurangerna kräver moderna kök som tål att slitas på. Slitstarka och halkfria golv är en viktig del och till dessa har man anlitat Inhab golv.

 

– Golv i kök behöver vara porfritt, ha hög nötningstålighet, hög kemikalieresistens, stå emot chocktemperaturer och ha halkskydd i både gångar och på öppna arbetsytor. Ytor under bänkar och fasta installationer lackade vi en extra gång för att underlätta städning, säger Daniel Nyberg, VD på Inhab golv.

Inhab golv har lagt ett heltäckande vattentätt golvsystem på en yta om 300 kvm.

– Hela behandlingsprogrammet innefattade diamantslipning och primerbehandling som avsandades. På alla skarvar och brunns- och detaljanslutningar la vi en epoxiavjämningsmassa. Härefter las ett fogfritt massagolv i Epoxy som vi vet kommer klara de tuffa påfrestningar som ett golv i den här typen av miljö kommer utsättas för, avslutar Daniel.

 

Arbetet tog fem dagar att utföra och Zamenhof är mycket nöjda med sina nya golv.