Golvtips till dig som driver restaurang

Slitstarkt och lättstädat. Det är två av egenskaperna som är viktiga för golvet i restaurangens kök. Här ger vi på Inhab våra bästa tips på saker att tänka på för att golvet ska hålla så länge som möjligt – och underlätta för verksamheten.

Ett bra golv blir grunden som resten av verksamheten vilar på. Det blir extra tydligt i restauranger. Med specifika behov och krav på städbarhet, slitstyrka och motståndskraft blir valet av golv i en restaurangmiljö oerhört viktigt för att det dagliga arbetet ska flyta på utan att slita.

 
Framför allt är det storköken som ställer höga krav på golv:

  • Måste vara porfritt
  • Måste vara lätt att städa
  • Måste ha hög kemikalieresistens
  • Måste stå emot chocktemperaturer
  • Måste tåla en hög mekanisk belastning
  • Måste vara halkfritt

Läs mer om hur Inhab har hjälpt Zamenhofs tre restauranger med slitstarka golv.

 

Så får du ett bra golv till restaurangköket

Vi på Inhab har lång erfarenhet av att lägga slitstarka golv i storkök och restaurangmiljöer. Vi arbetar alltid med ett flertal olika system för att kunna anpassa beläggningen utefter verksamhetens förutsättningar, krav och önskemål.

Välj ett massagolv: Vi rekommenderar att man väljer ett massagolv för storkök. Massagolv är fogfria och gör så att bakterier och fukt inte kan tränga ned i golvet på samma sätt som andra typer av golv. Massagolv av typen uppströade epoxigolv är mycket slitstarka, resistenta mot kemikalier, lätta att rengöra och har ett inbyggt halkskydd som underlättar i arbetet för de som jobbar i köket.

Kontrollera lutningar: En annan viktig sak är att, antingen på egen hand eller genom att anlita en professionell som kan göra det, kontrollera golvets lutningar innan massagolvet kan läggas. Korrekta lutningar kring golvbrunnar och väggar gör så att vätska enkelt kan rinna undan och inte bidrar till vattensamlingar. Med rätt lutningar blir det dessutom lättare att städa.

Prioritera städning: Att välja rätt typ av golv i restaurangköket kan bidra till att hygienkrav blir lättare att uppfylla, eftersom städbarheten ökar. För att bibehålla en bra miljö, god hygien och förlänga golvets livslängd är det viktigt med regelbunden städning.

 

Därför ska du anlita Inhab

Vi är golvexperter med ett långsiktigt tänk. Det avspeglar sig i våra långa kundrelationer, erfarna personal och produkterna vi använder för att skapa golv med lång livslängd. För restauranger och storkök vet vi vad som krävs för att golven ska hålla länge och underlätta för verksamheten.

Med Inhab kan du vara säker på att restaurangkökets golv:

  • Blir slitstarkt och tål en hög mekanisk belastning
  • Har en hög kemikalieresistens
  • Tål höga temperaturer och termiska chocker
  • Är lättstädat och halksäkrat

Behöver du hjälp med nytt golv till din restaurang? Kontakta oss – så hjälper vi dig framåt.