Så har Inhab satt sitt avtryck på World of Volvo

Tiotusen kvadratmeter polerad betong, massagolv till köksutrymmen – och en imponerande trappa i betong. Under bygget med World of Volvo har Inhab i högsta grad varit delaktiga. Som besökare blir det svårt att missa vårt avtryck på byggnaden.

World of Volvo är mötesplatsen som tar med dig med på en nostalgitripp genom historien. Från ikoniska fordon ur företagets linda till nutid och innovationer som formar bilbranschen. Byggnaden rymmer både utställningar, konserter och spännande möten mellan besökare.

En sådan ambition kräver sin byggnad. Med på resan har vi på Inhab ansvarat för i princip samtliga golvytor. Från entré och utställningsgolv till bakutrymmen och vrår.

– Det har varit otroligt kul att få vara med och bygga detta. World of Volvo är en väldigt fin byggnad och kommer att bli lite av ett landmärke för Göteborg, säger Marcus Johnsson, projektledare på Inhab Golv.

.

Höga krav på utförande

Arbetet med World of Volvo påbörjades för Inhabs del i september 2022. Totalt har det blivit ett av Inhabs längsta projekt någonsin. Den största delen av arbetet har bestått av att polera det betonggolv som lagts i de allmänna utrymmen där både utställningar och tusentals besökare kommer att huseras genom åren.

– Vi har använt oss av Husqvarna Brons Superfloor som metod när vi polerat. Metoden ställer höga krav både på betongen och på oss som utför poleringen. I andra koncept kan du köra på lite hårdare, men här finns det väldigt lite att spela med.

Totalt har 10 000 kvadratmeter golv polerats. Lägg därtill den maffiga betongtrappa som fungerar som sittytor för besökare.

– Man ser trappan direkt när man går in i byggnaden, därför är finishen extra viktig för att den ska behålla sitt fantastiska utseende. Vi har lagt både tid och kraft på att få till alla sidor och vinklar på ett riktigt bra sätt, säger Marcus.

..

”Det är vi stolta över”

Att stora delar av projektet behövt ta hänsyn till det estetiska har inte påverkat arbetet nämnvärt.

– Det är klart att det är uppskattat när det läggs vikt vid att slutresultatet behöver vara både hållbart och vackert. Men får vår del påverkar det oss inte, vi tar det alltid på lika stort allvar.

Marcus Johnsson framhäver det fina samarbetet med byggaren Bra Bygg och säger att dialogen sinsemellan har fungerat alldeles utmärkt. Totalt har Inhab haft som mest 6 golvläggare på plats samtidigt för att utföra jobbet.

– Vi har på byggarens inrådan gjort justeringar på vissa ytor för att få det bästa möjliga resultatet. I slutändan har vi levererat det som arkitekten varit ute efter. Det är vi stolta över.